Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z serków topionych wg Zub3ra

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek topiony 20 dag
marchew 2
pietruszka 1
seler 1/3
bulion 1 1/3 l
makaron 300 g
sól
pieprz
oliwa
Liść laurowy suszony Prymat
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z serków topionych wg Zub3ra

Kroki postępowania

1
Włoszczyznę dokładnie myjemy i osuszamy. Obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.
Krok 1 - Zupa z serków topionych wg Zub3ra foto
2
W garnku rozgrzewamy odrobinę oliwy. Wrzucamy pokrojone warzywa i chwilę smażymy. Wlewamy bulion. Doprawiamy do smaku i gotujemy.
Krok 2 - Zupa z serków topionych wg Zub3ra foto
3
Serek topiony kroimy w kostkę. Dodajemy do gotującej się zupy i dokładnie mieszamy, aż serek się rozpuści. Gotujemy do miękkości jarzyn.
Krok 3 - Zupa z serków topionych wg Zub3ra foto
4
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy. Zupę podajemy z ugotowanym makaronem.
Smacznego!
Krok 4 - Zupa z serków topionych wg Zub3ra foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 22.02.2015 19:55
Pyszna zupka:)
Skotka 22.02.2015 16:47
Uwielbiam takie zupki:)
Futka 22.02.2015 16:36
Oryginalna, smakowita i aromatyczna zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak