Zupa z serków topionych wg Zub3ra

Zupa z serków topionych wg Zub3ra

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serek topiony

    20 dag
  • marchew

    2
  • pietruszka

    1
  • seler

    1/3
  • bulion

    1 1/3 l
  • makaron

    300 g
  • sól

  • pieprz

  • oliwa

  • liść laurowy

  • Kucharek przyprawa do potraw

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zupa z serków topionych wg Zub3ra foto
Włoszczyznę dokładnie myjemy i osuszamy. Obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.
Krok 2 - Zupa z serków topionych wg Zub3ra foto
W garnku rozgrzewamy odrobinę oliwy. Wrzucamy pokrojone warzywa i chwilę smażymy. Wlewamy bulion. Doprawiamy do smaku i gotujemy.
Krok 3 - Zupa z serków topionych wg Zub3ra foto
Serek topiony kroimy w kostkę. Dodajemy do gotującej się zupy i dokładnie mieszamy, aż serek się rozpuści. Gotujemy do miękkości jarzyn.
Krok 4 - Zupa z serków topionych wg Zub3ra foto
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy. Zupę podajemy z ugotowanym makaronem.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Babeczka35

22.02.2015 19:55
Pyszna zupka:)

Skotka

22.02.2015 16:47
Uwielbiam takie zupki:)

Futka

22.02.2015 16:36
Oryginalna, smakowita i aromatyczna zupka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat