Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z serka topionego

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

por 1
serek topiony 100 g
śmietana 12% 125 g
żółtko jajek 1
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
bulion 2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z serka topionego

Ugotować por pokrojony w talarki w bulionie. Serek rozmieszać z gorącym bulionem i wlać do zupy. Chwilę gotować, wlać śmietanę wymieszaną z żółtkiem i odrobiną zupy. Podgrzać (nie gotować). Doprawić ziołami prowansalskimi Prymat. Podawać z makaronem (najlepiej wstążki). Zupa błyskawiczna ale bardzo smaczna ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 20.01.2013 18:32
PLAGIAT: http://idareyoutocookit.blogspot.com/2012/09/zupa-z-serkow-topionych.html
halina17 15.01.2013 14:40
Dobra zupa , jak dla mnie to za mało sera topionego.
Alex_M 15.01.2013 13:29
smaczne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak