Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Baza

włoszczyzna (bez kapusty) 1 szt
filet z indyka 1 szt
kukurydza w puszce 1 szt
kalafior 1/2 szt
woda letnia 2 litry
sos rybny 2 łyżki
Papryka wędzona słodka mielona Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku
ryż 100 gram
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
papryka czerwona 1 szt
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki

Dodatek

ser biały wędzony 200 gram
ser żółty 8 plastrów

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z serem

Do wysokiego garnka z wodą wlewamy wodę i dodajemy warzywa i mięso. Gotujemy jak rosół na małym ogniu ok godziny. Następnie wyjmujemy warzywa i mięso kroimy wszystko w paski ok 2 cm. wrzucamy ponownie do garnka, doprawiamy i dodajemy ryż i pomidory. Gotujemy do miękkości ryżu. Podajemy w ten sposób, do talerzy wsypujemy pokruszony biały ser wędzony, wlewamy zupę i wierzch obsypujemy serem żółtym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak