Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z serduszek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serca drobiowe 1 kg
marchewka średnia
cebula 1 średnia
mąka pszenna 3 łyżki
śmietana 1/2 szklanka
seler konserwowy 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat wg uznania
sól wg uznania
natka pietruszki do posypania
woda letnia 1-1 1/2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z serduszek

Serca umyć i ugotować w osolonej wodzie. Ostudzć i oczyszcić. Cebulę pokroić i zeszklić na maśle , dodać startą marchewkę ,seler konserwowy , pietruszkę. Chwilę dusić po czym dodać przegotowaną wodę. Gdy warzywa będą miękkie rozprowadzić śmietanę wymieszaną z mąką. Zagotować. Następnie dodać serca . Doprawić przyprawami do smaku oraz posypać pietruszką po wierzchu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak