Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z sera pleśniowego

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana kremówka 0,5 l
ser pleśniowy 400 g
Wywar:
mąka pszenna
masło
kucharek w płynie
bazylia
pieprz
grzanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z sera pleśniowego

250 ml śmietany wlewamy na patelnię i dodajemy pokruszony ser. Najlepszy ser to rockpol lub cordon blau. Gotujemy aż się rozpuści. Przelewamy do wywaru i dodajemy resztę śmietany. Zupę rozdrobnić blenderem. Zupę zagęszczamy zasmażką. Podgotować i doprawić. Podawać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 25.06.2012 14:03
lubię ser pleśniowy, więc zamierzam przetestować go również w tej wersji

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak