Zupa z sera pleśniowego

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana kremówka

    0,5 l
  • ser pleśniowy

    400 g
  • Wywar:

  • mąka pszenna

  • masło

  • kucharek w płynie

  • bazylia

  • pieprz

  • grzanki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

250 ml śmietany wlewamy na patelnię i dodajemy pokruszony ser. Najlepszy ser to rockpol lub cordon blau. Gotujemy aż się rozpuści. Przelewamy do wywaru i dodajemy resztę śmietany. Zupę rozdrobnić blenderem. Zupę zagęszczamy zasmażką. Podgotować i doprawić. Podawać z grzankami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
parysek10 25.06.2012 14:03
lubię ser pleśniowy, więc zamierzam przetestować go również w tej wersji

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat