Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA Z SELERA NACIOWEGO I PORA

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Podstawowe

seler naciowy 500 g
marchew 3 małe
ziemniaki 5 średnich
cebula mała
por duży
pietruszka średnia
woda około 1,2 l

Dodatkowo

jogurt naturalny mały
ziele angielskie 3
Liść laurowy suszony Prymat 2
curry
Tymianek suszony Prymat
sól
pieprz
jajka ugotowane na twardo 5
natka pietruszki 1/2 pęczka
szczypiorek 1/2 pęczka
masło łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA Z SELERA NACIOWEGO I PORA

Warzywa obieram. Pora, selera i pietruszkę kroję na kawałki, podsmażam na maśle z dodatkiem soli.
Do garnka wkładam ziemniaki i marchewkę, dodaję podsmażone warzywa, zalewam wodą. Gotuję około 30 minut z dodatkiem ziela angielskiego, listków laurowych, soli i pieprzu.
Z garnka wyjmuję ziemniaki oraz marchewkę, kroję w kostkę. Resztę składników miksuję.
Jogurt hartuję odrobiną zupy, dokładnie mieszam, dodaję do garnka wraz z tymiankiem, curry i pokrojonymi warzywami. W razie potrzeby doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Pietruszkę i szczypiorek siekam, trochę odkładam, resztę dodaję do zupy wraz z pokrojonymi jajkami, mieszam.
Zupę przelewam do talerzy, posypuję pozostałą zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 07.06.2017 07:15
Pyszna,apetyczna zupka;)
halina17 06.06.2017 22:50
Dobra zupa.
cukiereczek 06.06.2017 19:47
dobra zupka
jejkuchnia 06.06.2017 12:15
Cieszę się. :)
olkaaa 06.06.2017 11:42
chętnie zrobię
mirosława4 06.06.2017 11:35
smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak