Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z sałaty i grzybów

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Kolejny raz, sorki za powtarzanie…Kochani, nie marnujcie jedzenia. Wiemy, sztampowo to brzmi, jednak to nie tylko nasze czcze gadanie. Tak robimy na co dzień. Bawcie się podczas gotowania, miejcie wizję, bo z serducha wychodzi to, co najlepsze.

Składniki:

Składniki:

miks sałat 1 opakowanie
bulion warzywny 1.5 litra
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler korzeniowy 1 sztuka
fioletowe ziemniaki 4 sztuki
cebula 1 sztuka
ząbki czosnku 2 sztuki
boczniaki 200 gramów
masło 82% 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z sałaty i grzybów

Jarzyny ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Cebulę i czosnek siekamy.
Grzyby kroimy w paski.
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę.
Całość dusimy na maśle, doprawiając solą i pieprzem.
Miks sałat gotujemy w bulionie warzywnym, studzimy i miksujemy.
Do bulionu wrzucamy warzywa, gotujemy do miękkości.
Zupę zabielamy śmietaną (wg uznania).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak