Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z sałaty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

2 litry wody
2 główki sałaty
marchewka
pietruszka
cebula
1 łyżka mąki
2 łyżki śmietany
2 łyżki octu
sól
15 dkg wędzonego boczku
2 łyżki mleka
żółtko jajek 2 szt.
jajko 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z sałaty

Marchew,pietruszkę i cebulę przygotować na wywar, gotować do miękkości. W czasie gotowania roztrzepać żółtka z mąką, śmietaną, octem i solą. Dodać ostrożnie mieszankę do wywaru. Zagotować i dodać poszarpaną sałatę. Po zagotowaniu wyłączyć. Przygotować omlet - posiekać boczek, usmażyć i dodać jajka z mlekiem i odrobiną soli. Pokroić na kawałki i dodać do każdego talerza. Zalać gorącą zupą i posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta92 28.04.2011 08:33
BARDZO SMACZNE :)
jola1512 24.02.2011 09:54
ale fajne...
jola1512 24.02.2011 09:54
ale fajne...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak