Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z sałaty

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata 1 główka
szczypiorek 2 pęczki
masło klarowane 4 łyżki
śmietanka słodka 100 ml
sok z cytryny 50 ml
bagietka 1|2 sztuki
sól do smaku
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z sałaty

Liście sałaty umyć , pokroić w paski . Szczypiorek umyty posiekać. Rozpuścić 3 łyżki masła w rondelku , włożyć posiekany szczypiorek , przesmażyć mieszając. Następnie dodać sałatę pokrojoną w paseczki . Wszystko smażyć ok 5 minut . Następnie zalać 1,2 litra gorącej wody , gotować 5 minut. Dodać sok z cytryny , rozprowadzić śmietanę w zupie . Doprawić do smaku solą oraz pieprzem białym. Bagietkę pokroić w kromki, zrobić grzanki na łyżce masła.Obrać ząbek czosnku , przekroić na pól , potrzeć czosnkiem grzanki z obu stron. Zupę podawać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madzialena19 30.11.2016 19:33
smaczna zupa
krysia50 15.06.2012 20:32
pyszna zupa
dwa pokoje z kuchnią 01.06.2012 09:53
o takiej jeszcze nie słyszałam
Rafał10 01.06.2012 08:58
wyśmienite;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak