zupa z sadzonym jajkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    50 dag
  • masło

    7 łyżek
  • bulion

    1/2 szkl
  • cebula

    2 szt
  • jajko

    8 szt
  • sól

  • pieprz

  • wołowina

    35 dag (gotowana)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, umyć, pokroić. Na 2 łyżkach masła przesmażyć ziemniaki. Wlać bulion i dusić pod przykryciem do miękkości. Cebule pokroić, zeszklić na łyżce masła. Gotowaną wołowinę zemleć razem z cebulą, przesmażyć na 2 łyżkach masła, połączyć z ziemniakami. Doprawić zielem, sola i pieprzem. Na 2 łyżkach masła usmażyć jajka sadzone.Zupę rozlać na talerze, na każdym położyć po 2 jajka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna/kate1980 23.08.2011 20:19
Szkoda że nie ma zdjecia bo ciekawa jestem jak wyglada
artur7 05.05.2011 06:50
ciekawe
ada12302 07.04.2011 21:44
super
pioge7 06.04.2011 16:22
musze spróbować
Margo1 05.04.2011 10:07
pyszna
Margo1 05.04.2011 10:07
pyszna
Olaa 17.03.2011 16:09
fajny pomysł
Roman5 06.03.2011 13:36
pyszne
aginaa 03.03.2011 11:23
pomyslowa
anna186 15.02.2011 12:04
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat