Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z rzeżuchą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

porcja rosołowa 1
marchew 1
ziemniaki 1
kalarepa mały kawałek
seler 2-3 łodygi
natka pietruszki
kapusta włoska 2 liście
rzeżucha garść
przyprawa uniwersalna
Pieprz czarny mielony Prymat
woda 2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z rzeżuchą

Kroki postępowania

1
Rzeżuchę ściąć i pokroić na mniejsze kawałki. Cześć przeznaczamy do gotowania, a trochę na dekorację.
Krok 1 - Zupa z rzeżuchą foto
2
Mięso opłukać i zalać wodą. Wsypać wegetę (1 łyżeczkę, bardziej można doprawić pod koniec gotowania). Marchew, kalarepę i ziemniaka obrać i włożyć do garnka. Selera, kapustę i pietruszkę opłukać i dodać do zupy.
Krok 2 - Zupa z rzeżuchą foto
3
Gotować aż warzywa i mięso będą miękkie. Wciągnąć porcję rosołową. Dodać rzeżuchę i jeszcze chwilę pogotować (trochę zostawić do dekoracji).
Krok 3 - Zupa z rzeżuchą foto
4
Wszystko razem zmiksować. Udekorować pozostałą rzeżuchą.
Krok 4 - Zupa z rzeżuchą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak