Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z rzeżuchą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rzeżucha 5 dag
cebula biała 1 szt.
masło 1 łyżka
szczypiorek 3 łyżki/ posiekany
bulion drobiowy 1 lit/ może być z kostki
wino czerwone wytrawne 40 ml
żółtko jajek 2 szt
śmietana 1/3 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
grzanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z rzeżuchą

Wykonanie:
Cebulę drobno posiekać i przysmażyć na maśle razem z pokrojoną rzeżuchą i szczypiorkiem ( część zieleniny odłożyć). Następnie zalać bulionem przyprawić do smaku i zagotować. Żółtka wymieszać z winem, śmietaną, odrobiną zupy i wlać do garnka z zupą- lecz nie gotować. Zupę rozlać na talerze, posypać grzankami i odłożoną zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

inka2012 07.05.2015 13:07
takiego połączenia jeszcze nie jadłam, na pewno jest to bardzo smaczna zupa :)
Maridka19 07.05.2015 07:55
Ciekawa propozycja na zupkę :)
gusia1000 07.05.2015 00:23
Pomysłowa zupa.
Katarzyna59 06.05.2015 21:43
ciekawy pomysł
wwwiolka 06.05.2015 20:29
Bardzo fajny przepis.
Ania321 06.05.2015 19:57
Ciekawy pomysł na zupę :)
Konczi 06.05.2015 19:54
Zupka zapowiada się rewelacyjnie :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak