Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z rzepy po francusku.

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzepa 30 dag
bulion drobiowy 1000 ml
por (biała część) 20 dag
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
rodzynki 2 łyżki
ketchup łagodny 2 łyżki
sos sojowy 1 łyżeczka
tymianek 1 łyżeczka
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z rzepy po francusku.

Kroki postępowania

1
Obraną rzepę pokroić w kostkę, zalać wrzącym bulionem i ugotować.
Krok 1 - Zupa z rzepy po francusku. foto
2
Oczyszczone pory, białe części drobno pokroić
Krok 2 - Zupa z rzepy po francusku. foto
3
usmażyć ,posypać mąką, zasmażyć lekko rumieniąc, połączyć z rzepą. Dodać opłukane rodzynki, keczup, sos sojowy i doprawić do smaku solą i pieprzem. Posypać świeżym tymiankiem.
Krok 3 - Zupa z rzepy po francusku. foto
4
Smacznego.
Krok 4 - Zupa z rzepy po francusku. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gabi44 12.03.2014 11:19
Interesująca zupka.
stef 12.03.2014 11:06
Fajna zupa,zdrowa jak rzepa.
Beata999 12.03.2014 10:55
Też mnie zainteresowała,spróbuję.
Konczi 12.03.2014 10:30
Musze skosztować tę zupę !! wygląda cudnie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak