Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z ryżem i marchewką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

woda 3/4 litra
ryż 1/3 szkl
marchew
natka pietruszki
przyprawy
kostka rosołowa

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z ryżem i marchewką

Do garnka wlewamy wodę, dodajemy kostkę rosołową oraz kucharka. Doprowadzamy do wrzenia.

W tym czasie obieramy marchewkę i kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy do gotującego się wywaru razem z posiekaną natką pietruszki.

Ryż dokładnie pukamy i dodajemy do gotującej się zupy. Wszystko gotujemy do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak