zupa z rydzów

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rydzów

    500 g
  • rosołu z kury lub kostki

    1/2 l
  • łyżki masła

    3
  • śmietany

    150 ml
  • łyżeczka pokrojonego koperku

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyszczone i umyte rydze cieniutko poszatkować.Podsmażyć na maśle nie rumieniąc.Zalać rosołem i gotować przez 45 minut na małym ogniu.Gdy będą miękkie doprawić śmietaną,posolić i posypać koperkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marcin46 22.09.2010 10:13
Zdecydowanie polecam. Każda zupa grzybowa musi być podsmażona wcześniej ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat