Zupa z purre z buraków z dodatkiem cebulki zielonej-zaserwowana z mini Mozarela:)

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udko z kurczaka

    1 sztuka
  • puree

    400 gram
  • marchew

    2 sztuki
  • pietruszka

    1 sztuka
  • mozzarella w kulce

    1 opakowanie
  • zielona cebulka

    1 pęczek
  • śmietana kremówka

    0,5 szklanki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1\3 łyzeczki
  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

    1\3 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zupa z purre z buraków z dodatkiem cebulki zielonej-zaserwowana z mini Mozarela:) foto
Robimy wywar na udku z kurczaka- gotujemy go 30 minut. Po tym czasie do wywaru dodajemy mrożone puree z buraków.
Krok 2 - Zupa z purre z buraków z dodatkiem cebulki zielonej-zaserwowana z mini Mozarela:) foto
Marchew i pietruszkę kroimy w słupki i ..
Krok 3 - Zupa z purre z buraków z dodatkiem cebulki zielonej-zaserwowana z mini Mozarela:) foto
dodajemy do reszty składników. Gotujemy 15 minut.
Krok 4 - Zupa z purre z buraków z dodatkiem cebulki zielonej-zaserwowana z mini Mozarela:) foto
W trakcie gotowania dodajemy przyprawy , pod koniec gotowania wlewamy śmietanę kremówkę.
Krok 5 - Zupa z purre z buraków z dodatkiem cebulki zielonej-zaserwowana z mini Mozarela:) foto
Cebulkę zieloną drobno kroimy i ..
Krok 6 - Zupa z purre z buraków z dodatkiem cebulki zielonej-zaserwowana z mini Mozarela:) foto
dodajemy do zupy. Zupę sewrujemy z małymi kuleczkami Mozarelli. Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 14.10.2016 20:02
świetna zupa
Czyki 14.10.2016 11:40
Bardzo smacznie wygląda:)
olkaaa 14.10.2016 10:15
ciekawy pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat