Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z purre z buraków z dodatkiem cebulki zielonej-zaserwowana z mini Mozarela:)

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udko z kurczaka 1 sztuka
puree 400 gram
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
mozzarella w kulce 1 opakowanie
zielona cebulka 1 pęczek
śmietana kremówka 0,5 szklanki
Pieprz czarny mielony Prymat 1\3 łyzeczki
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1\3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z purre z buraków z dodatkiem cebulki zielonej-zaserwowana z mini Mozarela:)

Kroki postępowania

1
Robimy wywar na udku z kurczaka- gotujemy go 30 minut. Po tym czasie do wywaru dodajemy mrożone puree z buraków.
Krok 1 - Zupa z purre z buraków z dodatkiem cebulki zielonej-zaserwowana z mini Mozarela:) foto
2
Marchew i pietruszkę kroimy w słupki i ..
Krok 2 - Zupa z purre z buraków z dodatkiem cebulki zielonej-zaserwowana z mini Mozarela:) foto
3
dodajemy do reszty składników. Gotujemy 15 minut.
Krok 3 - Zupa z purre z buraków z dodatkiem cebulki zielonej-zaserwowana z mini Mozarela:) foto
4
W trakcie gotowania dodajemy przyprawy , pod koniec gotowania wlewamy śmietanę kremówkę.
Krok 4 - Zupa z purre z buraków z dodatkiem cebulki zielonej-zaserwowana z mini Mozarela:) foto
5
Cebulkę zieloną drobno kroimy i ..
Krok 5 - Zupa z purre z buraków z dodatkiem cebulki zielonej-zaserwowana z mini Mozarela:) foto
6
dodajemy do zupy. Zupę sewrujemy z małymi kuleczkami Mozarelli. Smacznego :)
Krok 6 - Zupa z purre z buraków z dodatkiem cebulki zielonej-zaserwowana z mini Mozarela:) foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 14.10.2016 20:02
świetna zupa
Czyki 14.10.2016 11:40
Bardzo smacznie wygląda:)
olkaaa 14.10.2016 10:15
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak