Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z pulpetami,pieczarkami i serkami topionymi.

5.0
(32)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

selery 2 szt.
marchew 6 szt.
pieczarki 1 kg
Kostki rosołowe Kucharek 6 szt.
serki topione kremowe 2 szt.
serki topione pieczarkowe 2 szt.
olej roślinny 0,5 kieliszka
mięso mielone 1 kg
sól i pieprz 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z pulpetami,pieczarkami i serkami topionymi.

Zagotować wodę w garnku,gdy woda będzie się gotować dodać pokrojone i obrane pieczarki,marchew startą na grubych oczkach i selery starte też na grubych oczkach,doprawić kostkami rosołowymi. Zrobić malutkie pulpety, mięso posolić i popieprzyć,wlać olej i uformować pulpeciki. delikatnie pulpety wkładać do zupy, gotować 15 minut,potem sprawdzić czy warzywa są miękkie, a pulpety ugotowane. Wyłączamy zupę, serki rozrabiamy w misce ,tak aby nie miały grudek (najlepiej rękoma)do serków wlewamy trochę zupki przestudzonej i jeszcze raz mieszamy. Zupę zabielamy serkami i podajemy. (Zupy nie odgrzewać całym garnkiem tylko tyle aby zjeść na raz ,aby się nie zepsuła postawić w chłodnym miejscu nie przykrywać. Polecam>>..

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate1 13.02.2013 11:07
super zupka każdemu smakuje warto zrobić:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak