Zupa z pulpetami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1 szt
  • kasza manna

    1 łyżka
  • ziemniaki

    4-5 szt
  • makaron

    ok10 dag grubszego
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1-2 łyżki
  • pieczarki

    ok6 szt
  • cebula

    1 szt
  • papryka czerwona

    1/2 szt
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
  • śmietana

    ok2 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • mąka

  • majeranek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso zmielić i dodać do niego tartą bułkę, kaszę mannę i drobno pokrojoną cebulę (1/2 szt).
Zarobić masę i doprawić do smaku. Odrywać małe kawałki masy i formować kuleczki. Obtoczyć je w mące.
Ziemniaki i marchew obrać i pokroić. Zalać wodą i postawić do gotowania. Pieczarki obrać, pokroić i przesmażyć na maśle z połową cebuli i dodać do zupy. Posolić i dodać pokrojoną paprykę i pulpeciki. Dodać majeranek i doprawić koncentratem. Wrzucić makaron i chwilę gotować. Dodać śmietanę i posiekaną natkę pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat