Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z pulpetami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt
kasza manna 1 łyżka
ziemniaki 4-5 szt
makaron ok10 dag grubszego
Bułka tarta klasyczna Prymat 1-2 łyżki
pieczarki ok6 szt
cebula 1 szt
papryka czerwona 1/2 szt
natka pietruszki 1/2 pęczka
śmietana ok2 łyżki
sól
pieprz
mąka
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z pulpetami

Mięso zmielić i dodać do niego tartą bułkę, kaszę mannę i drobno pokrojoną cebulę (1/2 szt).
Zarobić masę i doprawić do smaku. Odrywać małe kawałki masy i formować kuleczki. Obtoczyć je w mące.
Ziemniaki i marchew obrać i pokroić. Zalać wodą i postawić do gotowania. Pieczarki obrać, pokroić i przesmażyć na maśle z połową cebuli i dodać do zupy. Posolić i dodać pokrojoną paprykę i pulpeciki. Dodać majeranek i doprawić koncentratem. Wrzucić makaron i chwilę gotować. Dodać śmietanę i posiekaną natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak