Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pierś z kurczaka
1 szt -
kasza manna
1 łyżka -
ziemniaki
4-5 szt -
makaron
ok10 dag grubszego -
Bułka tarta klasyczna Prymat
1-2 łyżki -
pieczarki
ok6 szt -
cebula
1 szt -
papryka czerwona
1/2 szt -
natka pietruszki
1/2 pęczka -
śmietana
ok2 łyżki -
sól
-
pieprz
-
mąka
-
majeranek
Przepis i sposób przygotowania Zupa z pulpetami
Zarobić masę i doprawić do smaku. Odrywać małe kawałki masy i formować kuleczki. Obtoczyć je w mące.
Ziemniaki i marchew obrać i pokroić. Zalać wodą i postawić do gotowania. Pieczarki obrać, pokroić i przesmażyć na maśle z połową cebuli i dodać do zupy. Posolić i dodać pokrojoną paprykę i pulpeciki. Dodać majeranek i doprawić koncentratem. Wrzucić makaron i chwilę gotować. Dodać śmietanę i posiekaną natkę pietruszki.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się