Zupa z pulpecikami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola szparagowa

    1 puszka
  • białko

    2 szt
  • sól

  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • ziemniaki

    4-5 szt
  • bulion warzywny

    1 litr
  • groszek zielony

    ok. 1,5 szklanki
  • cielęcina bez kości

    30 z udźca
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso mielimy dodajemy przyprawy, posiekaną natke pietruszki, białka jajek i wyrabiamy na jednolitą masę. Jeśli trzeba dodajemy bułkę tartą. Formujemy malutkie pulpeciki. Kostki bulionowe rozrabiamy w litrze wody. Na gorący wywar wrzucamy fasolkę i groszek, zagotowujemy. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Na wrzątek wrzucamy pulpeciki, gotujemy aż wszystkie wypłyną na wierzch. Zupę można trochę zaciągnąc mąką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bernadetta2 08.03.2011 10:01
ciekawa
MAR3STA 11.12.2010 17:13
pyszna ta zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat