Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z pstrąga Marcina Budynka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg potokowy 500 g
marchew 200 g
por 100 g
seler korzeniowy 50 g
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz czarny do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
masło klarowane wedle uznania
koper ogrodowy wedle uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z pstrąga Marcina Budynka

Marcin Budynek poleca:
Pstrąga wyfiletuj. Pozostałe części ryby (łeb, usunięte skrzela, kręgosłup i ogon) opłucz w zimnej wodzie, włóż do garnka z zimną wodą, dodaj sól, pieprz, liść laurowy i powoli gotuj przez około 30 minut. Po tym czasie wywar jest gotowy, odcedź go.
Warzywa obierz, oczyść i pokrój w zapałki. Smaż je wraz z posiekanym czosnkiem na rozgrzanym maśle klarownym przez około 3 minuty i przełóż do odcedzonego wywaru.
Filety z pstrąga pokrój w paski i również dodaj do wywaru. Całość gotuj jeszcze przez około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rycerz
Rycerz 04.01.2014 12:59
Uwielbiam takie zupy!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak