Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z prawdziwków

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

prawdziwki 30 dag
włoszczyzna 1 pęczek
ziemniaki 2 duże
śmietana 3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 4 szt
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z prawdziwków

Kroki postępowania

1
Grzyby oczyścić, umyć i pokroić na kawałki. Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć grzyby wraz z listkiem laurowym. Posolić i popieprzyć.
Krok 1 - Zupa z prawdziwków foto
2
Włoszczyznę czyścimy, ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Warzywa wrzucić do garnka i zalać wodą. Zagotować. Dodać listek laurowy i ziele angielskie.
Krok 2 - Zupa z prawdziwków foto
3
Do zupy przełożyć grzyby i całość gotować do miękkości warzyw.
Krok 3 - Zupa z prawdziwków foto
4
Zupę zabielić śmietaną i doprawić do smaku.
Krok 4 - Zupa z prawdziwków foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 19.09.2014 13:34
wspaniała zupa,
Konczi 19.09.2014 08:15
ależ fantastyczna zupa .. musiała być przepyszna!
BernadettaP 18.09.2014 22:24
A u mnie w lesie w tym roku prawdziwków, jak na lekarstwo, ale chociaż podgrzybków masa :)
Kejti 18.09.2014 17:43
Rewelacyjna zupka.Poproszę :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak