Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z pory

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 5-6 sztuk
marchew 2 sztuki
pietruszka 1/2 sztuki
por 1/2 kg
masło 2 łyżki
śmietana 30% 2 łyżki
mięso mielone 30 dag
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z pory

Mięso mielone wymieszać z solą, pieprzem i niewielką ilości przyprawy do mięsa mielonego, dokładnie wymieszać i uformować malutkie kuleczki.
Ziemniaki pokroić w kostkę, a marchew i pietruszkę w kostkę lub plasterki ,zalać 1 litrem wody,dodać 1 łyżeczkę jarzynki i kilka ziaren pieprzu, gotować pod przykryciem.
Por najlepiej tylko białą część pokroić w paseczki i udusić na maśle następnie zmiksować.
Kiedy ziemniaki są już prawie miękkie dodać zmiksowany por i kuleczki mięsne na koniec gotowania zabielić śmietaną i doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 17.10.2011 20:06
pycha
pioge7 15.10.2011 08:31
smaczna musi być
halinka1011 14.10.2011 22:07
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak