Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z porów z serkami topionymi

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 3 sztuki
masło 4 łyżki
kostka rosołowa 2 sztuki
serki topione 200 gram
jajko 2 sztuki
woda 1.5 litra
sól do smaku
pieprz do smaku
pietruszka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z porów z serkami topionymi

Pory dokładnie płuczemy pod wodą, kroimy w plasterki.

Masło rozpuszczamy w garnku, wrzucamy pory i dusimy aż będą miękkie. Wkruszamy kostki rosołowe i wlewamy wodę. Gotujemy 20 minut.

Roztrzepujemy jajka, solimy i cienkim strumieniem wlewamy do zupy.

Serki topione kroimy na małe kawałeczki, wrzucamy do zupy i gotujemy aż całkowicie się rozpuszczą.

Doprawiamy zupę do smaku.

Przed podaniem posypujemy grzankami i pietruszką.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 15.07.2012 10:03
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak