Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z porów po serbsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 4 szt
ziemniaki 300 g
masło 40 g
żółtko jajek 2 szt
śmietana 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
podroby 1 z kury

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z porów po serbsku

Podroby( szyja, wątroba, żołądek, skrzydełka) ugotować do miękkości z posolonej wodzie, kości usunąć i pokroić na kawałeczki. W osobnym garnku ugotować do miękkości pory przecięte wzdłuż i pokrojone ziemniaki. Pory i ziemniaki przetrzeć, a wywar z nich dodać do wywaru z podrobów. Do mieszaniny wywarów dodajemy mięso i pure\'e i zagotowujemy. Po zdjęciu z ognia mieszamy z wymieszanymi żółtkami, masłem i śmietaną. Doprawiamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marzena34 04.05.2012 20:58
nie ma jak domowa zupka
gusia1000 06.03.2012 11:39
Smaczna zupa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak