Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z porów

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcja rosołowa 1 kawałek
pory 2 szt
ziemniaki 2 szt
marchewka 1 szt
śmietana 18 proc 200 ml
natka pietruszki
Majeranek suszony Prymat szczypta
Kucharek przyprawa uniwersalna 0,5 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z porów

Porcję rosołową zalać wodą ok 1.5 l , dodać marchewkę i kucharek . Ugotować do miękkości.
Mięso oddzielić od kości i dodać do zupy. Pokroić pory w plasterki i obrane ziemniaki w kostkę, również dodać do zupy. Przyprawić majerankiem solą i pieprzem, ugotować do miękkości ziemniaków. Rozmieszać śmietanę z niewielką ilością gorącej zupy i dodać ciągle mieszajc.. zaraz zdjąć z ognia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 27.05.2012 13:54
bardzo ciekawe; muszę spróbować ;)
madagaskar 15.03.2011 18:16
brzmi ciekawie
romanrafal
romanrafal 10.02.2011 10:27
ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak