zupa z porem i mlekiem kokosowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion warzywny

    0,75 litra
  • por

    1 duży
  • mleko kokosowe

    200 ml
  • masło

    1 łyżka
  • ziemniak

    1 średni
  • skórka z cytryny

    1 łyżeczka
  • sok z cytryny

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Por pokroić w cienkie plastry wrzucić na sito i dokładnie wypłukać.
Ziemniaka obrać i pokroić w kostkę. Do bulionu wrzucić ziemniaka i połowę pora.
Resztę pora podsmażyć na maśle 5 minut, odstawić.
Zupę gotować do miękkości 20 minut, a następnie dodać mleko kokosowe i przetrzeć blenderem. Zupę wlać z powrotem do garnka, dodać por z patelni, doprawić skórką z cytryny, sokiem z cytryny i pieprzem.
Odstawić do przegryzienia smaków, przed podaniem podgrzać, udekorować zieleniną.
Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Konczi 28.09.2014 20:33
Ciekawe połączenie smaków, musi być pyszna taka zupka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat