Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z pomidorów z cebulką i czosnkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bulion 1 litr
pomidory 1 kg
cebula 1
ząbki czosnku 5 szt
masło 1 łyżka
śmietana 30% 100 ml
sól i pieprz
natka pietruszki
ryż

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z pomidorów z cebulką i czosnkiem

Kroki postępowania

1
Potrzebujemy prawdziwy, dobry, esencjonalny rosół oraz świeże pomidory (w ostateczności mogą być z puszki).
Krok 1 - Zupa z pomidorów z cebulką i czosnkiem foto
2
Obraną cebulę kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę - smażymy razem na łyżce masła roślinnego.
Krok 2 - Zupa z pomidorów z cebulką i czosnkiem foto
3
Pomidory oparzamy, obieramy ze skórek i przekładamy do pojemnika. Dodajemy usmażoną z czosnkiem cebulkę i całość razem blenderujemy
Krok 3 - Zupa z pomidorów z cebulką i czosnkiem foto
4
Rosół podgrzewamy, dodajemy pomidorowy mus, a następnie doprowadzamy do wrzenia (chwilkę pogotować). Po zdjęciu z ognia dodajemy nieco śmietanki. Zupę podałam z ryżem.

Krok 4 - Zupa z pomidorów z cebulką i czosnkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

as28 25.02.2017 22:30
fajna smaczna zupka
Iwusia 23.02.2017 23:13
smaczna taka zupka
Bernadeta1 23.02.2017 17:31
na pewno pyszna
cukiereczek 23.02.2017 17:18
lekka,aromatyczna, smaczna
KORAL 23.02.2017 16:56
wygląda apetycznie
Joanna Kryla 23.02.2017 14:33
Wygląda bardzo ładnie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak