Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z pomidorów i żółtej papryki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory krojone z puszki 1 szt.
papryka żółta 2 szt.
czosnek ząbki 2 szt.
cebula 1 szt.
bulion drobiowy 1 l
oliwa 2 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
pietruszka zielona 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z pomidorów i żółtej papryki

Cebulę posiekać, czosnek rozetrzeć. Razem podsmażyć na oliwie. Dodać pomidory i przyprawy. Gotować na wolnym ogniu, stopniowo uzupełniając bulionem. Po 10 min. dodać pokrojoną w małe kawałki paprykę (podsmażoną przez 2-3 minuty). Doprawić do smaku.
Podawać z posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 03.07.2011 20:17
smacznie wygląda
Małgorzata77 13.06.2011 11:01
ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak