Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z pieczonych pomidorów

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidor malinowy 1,5 kg
tymianek 1/2 łyżeczki
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
czosnek 3 ząbki
cebula 1 sztuka
oliwa 3 łyżki
udka kurczaka 2 sztuki
włoszczyzna 1 pęczek
mleko 2 szklanki
natka pietruszki 1 pęczek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z pieczonych pomidorów

Pomidory kroimy w ćwiartki, układamy na blasze do pieczenia, polewamy oliwą, posypujemy tymiankiem i bazylią, układamy też kawałki czosnku i cebuli. Pieczemy przez 30 minut w 200 stopniach, a potem zmniejszamy temp. do 150 stopni i pieczemy jeszcze 10 minut. W garnku gotujemy 3 litry wody, wrzucamy mięso i włoszczyznę, solimy. Gotujemy rosół. Następnie wyjmujemy mięso. Pomidory dokładnie miksujemy, dodajemy do nich mleko, wlewamy do rosołu. Gotujemy 5 minut, pieprzymy, w razie potrzeby solimy.
Podajemy z makaronem i natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 18.01.2017 12:10
Uwielbiam :) Już się nie mogę lata doczekać ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak