Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z pieczonej dyni

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1 szt.
wywar warzywny 1 l
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z pieczonej dyni

Dynię obieramy ze skóry, pozbawiamy pestek i kroimy na kawałki. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni, układamy na blachę dynię i pieczemy aż do miękkość około 40 minut. Do wywaru warzywnego dodajemy upieczoną dynię. Zupę blendujemy. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Zupę podgrzewamy. Jeśli zupa będzie za gęsta można dodać trochę wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

inka2012 27.08.2015 12:42
apetycznie wygląda :)
bertpvd 27.08.2015 09:57
pyszna zupa !
gosia56 27.08.2015 09:01
taka zupa to moja ulubiona;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak