Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z pieczonej dyni

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 600 g
cebula 1 szt
ziemniaki 200 g
marchew 200 g
oliwa 2 łyżki
cynamon 1/2 łyżeczki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/4 łyżeczki
bulion drobiowy 1 l
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z pieczonej dyni

Obraną dynię, cebulę, ziemniaki i marchew rozłóż na blaszce, skrop oliwą i oprósz cynamonem, gałką i solą. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 50-60 minut.
Upieczone warzywa zalej gorącym bulionem i gotuj całość 5 minut. Zestaw z ognia i zmiksuj całość. Podaj z bagietką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia36 28.07.2013 22:33
Takiej jeszcze nie jadłam, smacznie
David 22.02.2013 13:09
moja ulubiona
pestka 18.02.2013 15:15
lubię taką zupkę
pestka 18.02.2013 15:14
lubię taką zuokę
Kate131 10.02.2013 09:45
lubie taka
Krzysiek3 04.02.2013 08:14
świetna
Łucja 31.01.2013 20:22
uwielbiam zupy kremy :)
Bernadeta1 30.01.2013 17:14
ciekawa zupka,nigdy nie jadłam takiej
Katarzyna59 22.01.2013 16:44
smacznie wygląda
sara1 11.01.2013 13:21
pomysłowa
mm 05.01.2013 23:42
taka zupa idealnie rozgrzewa
mm 05.01.2013 23:42
taka zupa idealnie rozgrzewa
eliza135 27.12.2012 20:41
ciekawy pomysł
Ada-Gaba 16.12.2012 19:18
znakomita
Angelika10 08.12.2012 23:34
fajna
ALAGOR 08.12.2012 01:06
ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak