Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z pieczonego selera

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler korzeniowy 1 duży
marchewka 1 szt
cebula 1 szt
jabłko 1 szt
bulion drobiowy 2 l
masło 1 łyżka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z pieczonego selera

Kroki postępowania

1
Seler obrać i pokroić na małe cząstki. Zawinąć w folię aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C. Piec przez około 45min.
Krok 1 - Zupa z pieczonego selera foto
2
Marchewkę i cebulę skroić. Podsmażyć na patelni razem z masłem. Włożyć do garnka razem z upieczonym selerem i zalać bulionem.
Krok 2 - Zupa z pieczonego selera foto
3
Chwilę podgotować i dodać kawałki obranego jabłka. Przyprawić i gotować, aż wszystko będzie miękkie.
Krok 3 - Zupa z pieczonego selera foto
4
Zmiksować blenderem na gładki krem. Podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami. Można też dołożyć parę plasterków świeżego jabłka i posypać natką pietruszki. Smacznego!
Krok 4 - Zupa z pieczonego selera foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 15.06.2015 16:28
ciekawa zupka :)
RenataZ-et 28.05.2015 18:03
ależ pięknie podana jest ta zupa! :)
Małgorzata Pin 28.05.2015 17:03
Wyśmienita zupka.
molanka 28.05.2015 16:39
ciekawie udekorowana
Grazyna0211 28.05.2015 16:18
ładnie się pezentuje
Jadwiga/Jaga85 28.05.2015 15:48
Pomysłowa dekoracja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak