Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z pekinką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 40 dag
ząbki czosnku 2 szt.
jajko 2 szt.
sos sojowy ciemny 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia
bulion warzywny 2 litry
kapusta pekińska 1/2 szt.
pieczarki 25 dag
cebula 2 szt.
Koperek suszony Prymat 2 łyżki
śmietana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z pekinką

Mięso mielone mieszamy z jajkami, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i sosem sojowym. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Formujemy kotleciki, które smażymy na patelni na rumiano. Przekładamy do garnka i zalewamy bulionem. Zagotowujemy. Cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy na patelni. Gdy cebula się zeszkli, dodajemy pieczarki pokrojone w plasterki, bądź w półplasterki. Wkładamy do bulionu. Dokładamy posiekaną kapustę. Całość gotujemy ok. 10 min. Zabielamy śmietaną, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym. Podajemy z posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 07.09.2016 13:57
wygląda bardzo apetycznie
Jagódka77 07.09.2016 11:53
dobra zupka
ada.la 06.09.2016 18:07
wygląda pysznie
Agnieszka-87-25 06.09.2016 14:50
smaczna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak