Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kasza pęczak
1 szklanka -
marchewka
2 duże -
seler
1 kawałek -
por
1 kawałek -
posiekana dymka ze szczypiorem
4 sztuki -
kiełbasa śląska
4 sztuki -
fasola
1 puszka -
Liść laurowy suszony Prymat
1 sztuka Prymat -
Ziele angielskie całe Prymat
4 sztuki -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
do smaku -
Pieprz biały mielony Prymat
do smaku -
Majeranek suszony Prymat
1 łyżka -
cząber
1 szczypta -
Papryka słodka mielona Prymat
1 szczypta -
Papryka ostra mielona Prymat
1 szczypta
Sposób przygotowania
Kroki postępowania


W tym czasie przygotować pozostałe składniki. Warzywa obrać, umyć, pokroić w kostkę. Wrzucić do zupy po 20 minutach. Gotować do miękkości warzyw i kaszy.

W międzyczasie kiełbasę pokroić w kostkę, dymki posiekać razem ze szczypiorem (odłożyć troszkę do posypania zupy na talerzach).


Fasolę osączyć z zalewy, dodać do zupy.


Gorącą zupę rozlać na talerze, posypać odłożonym szczypiorkiem i podawać
Komentarze (4)
Nie masz konta? Zarejestruj się