Zupa z papryką i kiełbaską frankfurterki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • marchew

    2 sztuki
  • ziemniaki

    3 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • kiełbaski frankfurterki

    6 sztuk
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • olej

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę, paprykę, ziemniaki i marchew pokroić w kostkę. Kiełbaski pokroić w plasterki. Do garnka wlać olej, dodać cebulę i chwilkę podsmażyć, dodać papryke słodką i jeszcze chwilkę smażyć. Wla 2 litry wody, dodać marchew, paprykfrankfurterki i gotować do miękkości marchewki. Po tym czasie dodać ziemniaki, kiełbaskę i gotowac do miękkości ziemniaków, Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 12.03.2014 00:31
taka inna i na pewno smaczna
Martyna21 25.02.2014 21:47
Muszę spróbować :)
idealme 25.02.2014 16:56
bardzo smaczne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat