Zupa z papryką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusty

    1/4 główki
  • ziemniaków

    8 sztuk
  • marchewki

    1 sztuka
  • papryki

    1 mały strąk
  • kostki rosołowej

    1 sztuka
  • sól, pieprz

    do smaku
  • bulion mięsny

    2 litry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować. Zalać bulionem. Dodać obrane ziemniaki i marchew. Następnie dodać kostkę rosołową i pokrojoną paprykę. Gotować do miękkości warzyw. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
PaniMISIOWA 28.04.2011 14:58
na zdrowie ;-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat