Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z młodych liści rzodkiewki z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z kości 500 g
włoszczyzna 50 g
marchew 50 g
ryż 10 g
cebula 20 g
śmietana 50 g
tłuszcz 10 g
sól
papryka mielona
Kwas cytrynowy Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z młodych liści rzodkiewki z ryżem

Ryż ugotować na wywarze z kości, młode liście rzodkiewki dokładnie czyścić i pokroić. Cebulę obrać i drobno posiekać, udusić na tłuszczu, dodać rzodkiewkę i poddusić. Następnie połączyć z wywarem, zagotować, dodać śmietany i doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 28.12.2012 18:05
pycha;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak