Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z młodej kapusty i kalarepki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ćwiartki z kurczaka 2 szr
por 1 szt (zielona część)
kalarepka młoda 1-2 szt
kapusta 1/2 główki
ziemniaki 2 szt
seler korzeniowy 1 kawałek
marchew 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
Ziele angielskie całe Prymat kilka ziarenek
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat 1 płaska łyżka
pasta paprykowa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z młodej kapusty i kalarepki

Kroki postępowania

1
Ćwiartki z kurczaka umyć, zalać zimną wodą. Dodać ziele angielskie, liście laurowe, sól oraz zieloną część pora. Gotować przez około 40 minut.
Krok 1 - Zupa z młodej kapusty i kalarepki foto
2
W międzyczasie, gdy wywar się gotuje, przygotować warzywa. Z kapusty usunąć wierzchnie liście i poszatkować ją. Kalarepki, ziemniaki i seler pokroić w kostkę. Marchewkę w pół lub ćwierćplasterki.
Krok 2 - Zupa z młodej kapusty i kalarepki foto
3
Wyjąć z zupy liście pora. Wrzucić marchewkę, selera i pietruszkę do wywaru. Gotować 10 minut.
Krok 3 - Zupa z młodej kapusty i kalarepki foto
4
Dodać kapustę i kalarepkę. Gotować 10 minut. Następnie dodać pastę z papryki i gotować jeszcze 5 minut. Przyprawić zupę do smaku świeżo zmielonym pieprzem.
Smacznego :)
Krok 4 - Zupa z młodej kapusty i kalarepki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madzai 04.07.2017 14:03
bardzo dobra!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak