Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z młodej kapusty i fasolki zielonej

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mrożona fasolka szparagowa 0.5 opakowania
kapusta 1 sztuka
udziec z indyka 200 gram
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
Majeranek suszony Prymat 1 łyzeczkę
Czosnek suszony Prymat 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
śmietana kremówka 1 szklanka
sól do smaku 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z młodej kapusty i fasolki zielonej

Kroki postępowania

1
Robimy wywar na mięsie z indyka- wywar gotujemy około 40 minut.
Krok 1 - Zupa z młodej kapusty i fasolki zielonej foto
2
Młodą kapustę szatkujemy i ...
Krok 2 - Zupa z młodej kapusty i fasolki zielonej foto
3
..dodajemy do wywaru.
Krok 3 - Zupa z młodej kapusty i fasolki zielonej foto
4
Odmierzamy potrzebną ilość fasolki szparagowej i dodajemy do kapusty. Razem gotujemy 25 minut.
Krok 4 - Zupa z młodej kapusty i fasolki zielonej foto
5
Marchew i pietruszkę trzemy na tarce na grubych oczkach. Dodajemy do zupy.
Krok 5 - Zupa z młodej kapusty i fasolki zielonej foto
6
Następnie dodajemy przyprawy do smaku: majeranek, pieprz, czosnek oraz sól. Na końcu dodajemy śmietanę kremową , zagotowujemy zupę i serwujemy . Smacznego:)
Krok 6 - Zupa z młodej kapusty i fasolki zielonej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak