Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z młodej kapusty

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 400 gr
ziemniaki 300 gr
marchew 2 szt
bulion 1,5 l
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
kasza jęczmienna 100 gr
sól do smaku
olej do smażenia
koperek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z młodej kapusty

1.Kapuste zszatkować, ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, marchew obrać i pokroić w krążki, cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę.
2.Na oleju zeszklić cebulę i czosnek, dodać ziemniaki i kapustę. Zalać bulionem.
3.Doprawić solą i pieprzem, dusić około 20 minut.
4.Po tym czasie dodać marchewkę i kaszę jeczmienną, gotować jeszcze około 15-25 minut ( do miekkości kaszy i marchewki).
5.Po tym czasie zblędować lekko zupę, ale nie całą, tak około 1/3 by stworzył się krem.
6.Posypać koperkiem i podawać.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 05.03.2014 10:27
musi być pyszna
Bernadeta1 28.12.2013 11:37
pyszna zupka
Mati13 05.12.2013 21:35
wyśmienita!
erym 22.11.2013 19:01
smaczna zupa
Rybciia 01.08.2013 11:38
smaczna :-)
goofy9 31.05.2013 11:28
pysznie wygląda, teraz tylko czekać na młodą kapustę
Monika58 24.04.2013 23:32
musi być pysznie delikatna
miki47 24.04.2013 17:40
pyszny przepis
w mojej kuchni 24.04.2013 16:38
lubię takie zupy
Janina 24.04.2013 16:37
Bardzo smaczna
Megg 24.04.2013 15:52
pyszna zupka :)
Łucja 24.04.2013 15:39
pyszna :) jeszcze z młodej w tym roku nie jadłam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak