Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
fasolka szaragowa
1 kilogram -
ziemniaki
1 kilogram -
marchewka
2 sztuki -
korzeń pietruszki
1 sztuka -
seler
1/4 sztuki -
ziele angielskie
4 sztuki -
Liść laurowy suszony Prymat
2 sztuki -
śmietanka 30%
200 mililitrów -
sól
1 szczypta -
pieprz
1 szczypta -
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
1 szczypta -
bulion drobiowy
1 kostka -
kości schabowe
500 gramów
Przepis i sposób przygotowania Zupa z młodej fasolki szparagowej
- zupa z młodej fasolki szparagowej
- szybka i smaczna zupa ze szparagów
- zdrowy, dietetyczny obiad
- idealna w czerwcu i lipcu
Do dużego gara nalewamy do połowy wysokości zimną wodę, tak aby zapełnić go dodając warzywa. Kości schabowe myjemy, dorzucamy do wody i solimy. Gdy wypłyną szumowiny zbieramy je.
Dorzucamy listki, ziele angielskie i kostkę. Wrzucamy obrane, umyte i pokrojone w kostkę: ziemniaki, marchewki, pietruszkę, seler.
Z fasolki obcinamy końce, kroimy na pół i również dorzucamy do całości. Gotujemy przez około 15 - 20 min. Fasolka ma zostać chrupka.
Dolewamy śmietankę i doprawiamy solą, pieprzem i maggi do smaku. Smacznego!
Zupa z młodej fasolki szparagowej to nie jedyny sposób na wykorzystanie tego warzywa. Sprawdź najlepsze propozycje przepisów z fasolką szparagową w roli głównej.
Komentarze (0)