Zupa z młodej fasolki szparagowej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szaragowa

    1 kg
  • ziemniaki

    1 kg
  • marchewka

    2
  • korzeń pietruszki

  • seler

    1/4
  • ziele angielskie

    4 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • śmietanka

    30% 200 ml
  • sól

  • pieprz

  • Przyprawa do zup Kucharek- opcjonalnie

  • bulion drobiowy

    1 kostka
  • kości schabowe

    50 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do dużego gara nalewamy zimną wodę- połowę, bo dodając warzywa będzie akurat pełny. Kości myjemy, dorzucamy do wody i solimy. Gdy wypłyną szumowiny zbieramy je.
Dorzucamy listki, ziele angielskie i kostkę. Wrzucamy obrane, umyte i pokrojone w kostkę: ziemniaki, marchewki, pietruszkę, seler. Z fasolki obcinamy końce, kroimy na pół i również dorzucamy do całości. Gotujemy ok. 15- 20 min. Fasolka ma zostać chrupka. Dolewamy śmietankę i doprawiamy solą, pieprzem i maggi do smaku.
SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat