Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z mięsem,warzywami i pęczakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 700 g
kasza pęczak 100 g
cebula 2 szt
czosnek 2 ząbki
marchewka 3 szt
pietruszka 2 szt
cukinia mała 1 szt
papryka czerwona 1 szt
pomidorki koktajlowe 25 szt
natka pietruszki 3 łyżki
czerwona czupryca 2 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 4 ziarenka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
czarny pieprz mielony Prymat do smaku
śmietana 18 proc 100 ml
mąka ziemniaczana 1 łyżka
woda 1,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z mięsem,warzywami i pęczakiem

Do 1,5 litrów gorącej wody dodać pokrojone w kostkę mięso oraz
przepłukany i odsączony na sicie pęczak. Lekko posolić,popieprzyć,dodać liście laurowe laurowy,ziele angielskie i gotować na małym ogniu około 20 minut. Warzywa oczyścić, marchewkę i pietruszkę pokroić w plasterki. Paprykę,cukinię w kostkę,cebulę pokroić w piórka.Wszystkie
warzywa wraz z pomidorkami koktajlowymi i wyciśniętym czosnkiem wrzucić do mięs oraz kaszy i gotować do miękkości
składników.Na koniec przyprawić do smaku dodać śmietanę wymieszaną z
mąką ziemniaczaną oraz natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak