Zupa z marchwi

Zupa z marchwi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    600 g
  • masło

    1 łyżka
  • makaron

    250 g
  • cukier

    1 łyżeczka
  • sól

  • pieprz

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • bulion

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchew obrać, umyć, pokroić w kostkę, zalać wodą, tak by wody było 2 razy więcej niż marchewki. Dodać sól, bulion, cukier, liść laurowy i ziarenka pieprzu. Gotować do miękkości. Dodać ugotowany makaron, posypać natką pietruszki, okrasić masłem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat