Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z łososia z warzywami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś 1
papryka czerwona 1
cebula 1
pomidory z puszki 1
marchewka 2
seler 1
pietruszka 1
natka pietruszki 1
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
sól

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z łososia z warzywami

Ugotować wywar z głowy, ogona i dzwonka łososia razem z pokrojoną marchewką, selerem i pietruszką.
Pokroić w kostkę cebulę, zeszklić na patelni i dodać do wywaru. Do tego dodać liść laurowy, ziele angielskie i pokrojoną czerwoną paprykę.
Gdy warzywa zmiękną wyjąć rybę i ostudzić.
Dodać do wywaru pokrojone pomidory z puszki, doprawić solą, białym pieprzem i łyżeczką cukru. Gotować ok. 10 minut.
Ostudzoną rybę oddzielić od ości i skóry i rozdrobnić a następnie wrzucić do wywaru. Zamieszać i gotowe!

Podawać ze świeżą natką pietruszki. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 28.09.2013 20:31
ciekawi mnie smak tej zupy
lawenda 12.05.2013 23:47
świetny przepis
Fiffi 27.04.2013 21:32
nigdy nie jadłam jeszcze
Bernadeta1 02.04.2013 09:18
taka zupka to dla mnie nowość
Megg 27.03.2013 16:17
takiej jeszcze nie jadłam, pewnie musi być pyszna
galo90 21.03.2013 08:54
bardzo smaczna zupka
Monika58 20.03.2013 20:08
pyszna zupka
votus 20.03.2013 20:07
smakowicie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak