Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z liści rzodkiewki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniak 1 szt
bulion 0,5 litra
sól do smaku
pieprz do smaku
Lane ciasto:
cebulka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z liści rzodkiewki

Liście rzodkiewki dokładnie myjemy i przebieramy , odkrawamy ogonki , a same listki drobno kroimy . Na maśle szklimy drobno pokrojoną cebulkę , dodajemy pokrojone ziemniaki i zalewamy bulionem . Gdy ziemniaki będą miękkie wrzucamy liście rzodkiewki i gotujemy około 5 minut , blendujemy . Doprawiamy do smaku solą i pieprzem . Podajemy z lanymi kluseczkami , można przyozdobić plasterkami rzodkiewki .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 11.09.2012 22:06
ciekawie wygląda
andrzej10 04.08.2012 07:53
smaczna
Cukiereczek13 15.07.2012 21:32
swietnie wyglada ;)
IZABELA29 28.06.2012 21:12
fajnie wyglada ,ciekawa jestem jak smakuje
Chojłówna 23.06.2012 20:05
mnaim
Chojłówna 23.06.2012 20:05
mnaim
ronald88 05.06.2012 07:54
polecam
motylwe 04.06.2012 19:20
ciekawa propozycja,nie słyszałam jeszcze o takiej możliwości:)
halina17 04.06.2012 19:08
jaki intensywny kolor zielony
Rafał10 04.06.2012 18:08
bardzo interesująca mozliwość:) takiej jeszcze nie jadłam
msmariusz 04.06.2012 16:48
takiej nie jadłam
sylwia / sytofala 04.06.2012 16:34
mój mąż twierdzi , że ta zupa jest lepsza od szpinakowej :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak