Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z kwasu buraczanego

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kwas buraczany 4 szklanki
jabłka suszone 20 dkg
mąka kukurydziana 2 łyżki
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
sól
śmietana kwaśna 1/2 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z kwasu buraczanego

Marchew i pietruszkę obieramy myjemy i kroimy w kostkę gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem liścia laurowego.Gdy warzywa będą miękkie dodajemy umyte suszone jabłka i chwilę gotujemy,następnie wlewamy kwas buraczany i przyprawiamy solą i pieprzem i doprowadzamy do wrzenia .Śmietanę mieszamy z mąka wlewamy do zupy i podgrzewamy.Podajemy z gotowanymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 16.05.2011 08:25
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak