Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kurek

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki 50 dkg
bulion drobiowy 2 litry
marchew 1 sztuka
ziemniaki 5 sztuk
cebula 1 sztuka
sól i pieprz
pietruszka zielona 1/2 pęczka
masło klarowane 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kurek

Cebule pokroić, podsmażyć na maśle . Dodać na patelnię umyte, osuszone kurki. Podsmażać około 5 - 8 minut.
Ziemniaki, marchew obrać, pokroić w kostkę. Przełożyć do garnka, zalać bulionem, gotować 15 minut. Do podgotowanych warzyw dodać zawartość patelni, doprawić. Gotować jeszcze 15 minut.
Ewentualnie jeszcze doprawić, solą i pieprzem. Posypać posiekaną zieloną pietruszką najlepiej już na talerzu. SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 29.10.2016 23:16
pyszna,uwielbiam
Docherro 24.10.2016 07:04
Przepyszna zupka.
Klausia 13.10.2016 23:06
Super zupa.
Bernadeta1 13.10.2016 21:47
na pewno bardzo smaczna
paniusiaewa 13.10.2016 10:05
Przyznam się, że zupy z kurkami jeszcze nie robiłam. Zazwyczaj sosik lub duszone.
Diana Rusiłowicz 25.09.2016 00:54
Pychota...!!!
adelajda 21.09.2016 16:39
Mogę tylko pozazdrościć. Ja w czasie kiedy u nas był wysyp grzybów byłam na wczasach . Pozdrawiam !
Margo1 21.09.2016 10:31
Z kurek jescze nie jadłam , ale w tym roku już w lipcu jadłam z podgrzybków
Klausia 17.09.2016 12:31
dobra zupka :)
Patrycja33 16.09.2016 22:27
uwielbiam kurki i taka zupke
pestka 16.09.2016 00:25
pyszna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak