Zupa z kukurydza i chipsami tortilla

Zupa z kukurydza i chipsami tortilla

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 250 g kukurydzy

  • 1 por

  • ząbek czosnku

  • 1/2 szkl śmietany najlepiej do zup lub creme freiche

  • 2 łzyki masła

  • natka pietruszki

  • rosół warzywny

    1 l
  • olej

    2 łyżki
  • seler naciowy

    2 łodygi
  • pieprz biały mielony

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

W garnku rozgrzewam masło i oliwe, wrzucam pokrojona w kostke cebule i czosnek. Dorzucam por w krażki i kawałki selera. Zalewam bulionem. Zagowuje, wrzucam kukurydzę a potem razem pod przykryciem zupa ma sie gotowac ok 15 minut. Wlewam smietane. Doprawiam sola i pierzem. Na talerzu posypuje startym serem i zapiekam. na koneic wkładam do srodka chipsy. Zupa sie świetnei komponuje z takim ostrym elementem.

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IlonaAlbertos

20.05.2011 22:44
Fajne połączenie, wygląda rewelacyjnie :)

Angelika10

01.05.2011 00:24
Super przepis

Joanna79

03.02.2011 15:16
http://www.gotujmy.pl/zupa-z-kukurydza-i-chipsami-tortilla,przepisy,54801.html

Joanna79

03.02.2011 15:16
http://www.gotujmy.pl/zupa-z-kukurydza-i-chipsami-tortilla,przepisy,54801.html

Koper

02.11.2010 21:42
Rewelacyjnie wygląda, musi być pyszna :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat