Zupa z kukurydzą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kukurydza w puszce

    200 g
  • masło

    2 łyżki
  • mąka

    2 łyżki
  • por

    1 szt
  • seler naciowy

    4 łodygi
  • kostka rosołowa

    3 szt
  • śmietana

    0,5 szklanki
  • koper siekany

    3 łyżki
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do 4 szklanek gorącej wody wrzucić kostki rosołowe. Por i seler drobno pokroić, podsmażyć na maśle, dodać mąkę, podlać rosołem, gotować aż będę miękkie. Wszystko razem zmiksować. Na końcu dodać kukurydzę i śmietanę, posypać koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 31.10.2015 11:45
Zamiast tych kostek lepiej dać naturalną przyprawę z suszonych warzyw będzie smaczniej i na pewno zdrowiej :)
Katarzyna59 25.07.2013 07:09
apetyczna zupka
Iwusia 22.12.2012 22:43
bardzo ciekawy przepisik, godny wypróbowania
anulka69 20.01.2012 11:40
jeszcze nie jadłam, ale muszę spróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat