Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kluseczkami mięsnymi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Makaron kolanka 150 g
mąka 1-2 łyżki
marchew 1 sztuka
natka pietruszki 3 gałązki
bulion wołowy 2 l
szczypiorek 1/2 pęczka
parówki 100 g
jajko 1 szt
śmietana słodka 1 łyzka
sól
pieprz
starta gałka muszkatołowa
cielęcina 100 mielona

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kluseczkami mięsnymi

1. wymieszać cielęcinę z grubo zmieloną parówką, jajkiem, śmietaną i mąką. Dodać posiekana pietruszkę i dobrze zagnieść. Masę doprawić sola, pieprzem i gałka muszkatołową.
2. Bulion wołowy zagotować. Marchewkę pokroić w cienkie słupki i dodać do bulionu.
3. do bulionu nakładać łyżką nieduże ilości mięsa tworząc kluseczki. Dodać makaron i całość gotować 10 minut na małym ogniu, pilnując by zupa się nie zagotowała.
4. Zupę podana na talerzu posypać drobno posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magical66 29.10.2011 20:02
chętnie się skuszę :)
aacaac 29.10.2011 07:33
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak